bloesemboomverslag door Marjan v.d. Heijden

Wandelbloesemtocht Margraten Limburg
zaterdag 17 april 2017

Na wat twijfelingen of we 1 of 2 dagen wilden gaan, was er de meeste animo om te kiezen voor 1 dag. 

Ook de vertrektijd had even wat in maar uiteindelijk hadden we besloten dat 7.00 uur verzamelen in Hooge Mierde en Lage Mierde een mooie tijd was, 

Zo konden we om 7.15 uur in Bladel Johan en Henk ophalen en konden we met 3 auto’s geladen met 15 personen richting Margraten. 

De reis verliep prima alleen regende het iets te veel, maar zoals we meestal zeggen: “je kan het maar gehad hebben”

Aangekomen bij de veilinghallen in Margraten konden we ons inschrijven voor de bloesemtocht van 14 km. 

Na een bakkie koffie en natuurlijk de plasronde konden we vertrekken. 

Net buiten was de regen toch nog niet over en al was het miezerende regen het was toch beter om onze kostbare (lees Action kwaliteit) regenjasjes aan te doen.

Afijn dat mocht de pret niet drukken dus gingen we vol goede moed op pad. We werden al snel op een lekker appeltje getrakteerd vanuit de organisatie, ze sneden hem zelfs in partjes met de kroos eruit. 

Er vielen al snel enkele gaten tussen de lopers maar dat gaf uiteraard niks, iedereen kon lekker zijn eigen tempo lopen en we wachten toch wel weer op elkaar.

De regenjasjes konden ook weer uit ondertussen want het leek toch zowat droog te blijven.

Ondertussen liepen we een mooie tocht met hier een daar een licht stijgend “bergje”, de beklimmingen vielen nogal mee waardoor het voor iedereen prima te doen was. 

We liepen van Margraten naar st. Geertruid voor onze pauze, en hier waren we al snel beland. Tijd voor een bakkie koffie en konden we onze meegebrachte lunch nuttigen of daar iets kopen. 

Na een half uurtje was het weer tijd om aanstalten te maken voor de terugweg naar Margraten maar natuurlijk moest al dat vrouwvolk weer ff pl…..

Even later konden we onze wandeltocht vervolgen en kregen we zelfs heel af en toe een zonnetje te zien. 

Ook de terugweg via een ander pad verliep weer prima en na het maken van een groepsfoto kwamen we weer goed aan in Magraten. 

Op de goeie afloop nog even iets nuttigen en daarna reden we weer met 15 personen veilig terug naar Brabant.

Het was een leuke gezellige tocht er ontbrak alleen een belangrijk onderdeel waarvoor we die kant in gegaan waren en dat was:  BLOESEM! 

We hebben wel wat gezien maar toch maar minimaal, of het te laat was, te koud of te nat, we zullen daar volgend jaar nog eens voor terug moeten denk ik.

We hadden het er ook al over gehad dat we dan misschien 2 groepen moeten vormen omdat er nu ook wel enkelen waren die wel 21 km. wilden lopen. 

Ook waren de meningen verdeeld of Geldermalsen een leukere tocht is omdat daar meer “ambiance” rondom is en je meer tussen de peren/appel gaarden wandelt, 

maar daar lopen ook weer veel meer wandelaars (voor je voeten).

En zo is het altijd wel iets…. Dus maar gewoon regelmatig wisselen van wandelingen dan houden we het leuk en gezellig voor iedereen.

Maar ook hier in onze buurt kunnen we mooie wandelingen maken dus op naar 5-6-2017 wandelen naar de H. Eik in Oirschot.

Groetjes Marjan