Met de opkomst van Whats app en onze Dorpslopers Whats-App groepen is de wekelijkse nieuwsbrief overbodig geworden.
Daarom zijn hier geen recente nieuwsbrieven meer te vinden.

Lid worden van een Whats-app groep van de Dorpslopers? 
Vraag bij je trainer of bij één van de bestuursleden wat de mogelijkheden zijn.
Dan kun je worden toegevoegd.

 

 

Hallo,

Einde van het jaar hebben we ons clubke van de beste kant laten zien op verschillende vlaktes. Als eerste de natuurloop die door onze leden op een voortreffelijke manier georganiseerd waren. Zowel het wandelparcours als het hardloopparcours lag er nat maar wel redelijk begaanbaar bij. Omdat het een natuurloop was, waren de deelnemers enthousiast en vol lof. Met meer dan 100 deelnemers was deze natuurloop een mooi succes wat zeker levensvatbaar is voor de komende jaren. Ook het goede doel wat er gekozen is onder de deelnemers past bij ons clubke. Huntington en de opbrengst was mooi 395,00 euro.

De traditionele eindejaarsafsluiting was een succes, de barbecue was door Frank goed verzorgd, ons clubhuis was precies groot genoeg voor gezellig wat keuvelen met alles en iedereen. Ook de quiz, verzorgd door Wilma en Marjan was een succes. Nu weet ik dat er toch Dorpslopers zijn die een beetje vals kunnen spelen.
Wij als bestuur kunnen weer terug kijken op een voor iedereen geslaagde afsluiting. De zondag daarna werden de pijlen en lintjes door groep 2 en 3 opgehaald zodat de bossen weer vrij zijn van alle ongewenste materialen.

Komende weken zijn er weer tal van mogelijkheden om te trainen. 23 December Bootcamp, 24 december zondagtraining, 25 december kerststallenloop 'de Mierden en Hulsel' vertrek 9.00 uur Myrtha plein in Hooge Mierde. 26 December kerststallentocht Reusel vertrek 9.00 uur Sporthal Reusel. 30 December bootcamp, 31 december zondagtraining en op 1 januari nieuwjaarsloop om 9.00 uur, vertrek bij nader te bepalen startpunt.
De wandelaars worden geïnformeerd door Johan of Jan over wandel trainingen in deze periode.

Ik wens iedereen een voorspoedig en een sportief 2018 toe

Leo

beste wensen

Hallo Dorpslopers,

De opgaves voor onze afsluiting van het lopend jaar op 16 december komen snel binnen. Het belooft een mooie afsluiting te worden. Eerst in de middag de Natuurloop om daarna om 18.00 uur de barbecue aan te steken voor een lekker stukje vlees. De avond wordt afgesloten met een drankje en wat entertaiment. Je kunt je nog aanmelden tot zondag 10 december.

Tot 5 minuten voor de start is inschrijven voor de Natuurloop nog mogelijk. Er is een folder verspreid via Face Book, deel deze folder zoveel als je kunt.  

Even ter opfrissing: voor de Natuurloop is een parcours uitgezet door de natuur van Landgoed de Utrecht van 5 km. 10 km. en 15 km.  Voor het wandel parcours zijn er 2 ronde’s uitgezet. Met afstanden van 5 en 10 kilometer.

Voor de komende jaren zijn er weer diverse wedstrijden waar wij naar toe trainen. Om de wens van onze lopers te kennen, willen wij jullie vragen door te geven aan welke wedstrijden we eventueel deel kunnen nemen. Namens alle trainers bedankt.

A.s. zondag sluiten de start to run lopers hun cursus af van 10 weken. Zij hebben in die 10 weken laten zien dat ze de afstand die we van te voren hebben afgesproken met vlag en wimpel gehaald hebben. De meesten zullen bij de Natuurloop hun opwachting maken om zo de eerste 5 km. in wedstrijdverband te lopen.  Bedankt Geert en Leo voor deze cursus.

Comité

Hallo Dorpslopers,

We naderen het einde van het jaar, zoals jullie gehoord of gelezen hebben sluiten wij dat af op zaterdag 16 december.
Deze week wordt onze Natuurloop in diverse weekbladen gepubliceerd en de folder is te delen op facebook. Dus met z’n allen delen zodat er vele lopers en wandelaars kunnen deelnemen aan de Natuurloop.

De opbrengst van het startgeld besteden wij aan een goed doel. Welk doel wordt door de lopers van de natuurloop bepaald. Iedereen mag een goed idee invullen op het inschrijfformulier. De uitslag, wie de meeste stemmen heeft gekregen heeft, wordt dezelfde dag bekend gemaakt.

Na de Natuurloop sluiten wij deze dag af vanaf 18.00 uur met een barbecue bij de Spartelvijver. Alle leden zijn  hiervoor uitgenodigd. De onkosten voor de barbecue bedragen € 5,00, de consumptie’s zijn voor eigen rekening. We moeten natuurlijk wel weten hoeveel personen aansluiten bij de barbecue, dus even aanmelden via de site.

Voor onze starters wordt deze dag ook nog een examen dag, zij gaan als test de afstand van 5 km. samen met de trainers volbrengen.

Het is mooi om te zien dat er elke zondag een groene golf beweegt richting Spartelvijver, maar wij als trainers vinden dat de golf steeds later arriveert bij de Spartelvijver. Het is voor ons moeilijk om de tijd van 9.00 te halen voor het begin van de training. Dit heeft weer gevolg voor de eindtijd van de trainingen. De trainers hebben een programma voor de training van minstens 5 kwartier, en meestal van 1,5 uur. Dus ze moeten half weg de training de keuze maken. "Werken wij het af zoals gepland of kappen we er mee om niet te laat terug te zijn bij de Spartelvijver". Dit laatste is niet mijn voorkeur, want in elke training zit een bepaalde. opbouw die ten goede komt aan de loper. Dus kom op tijd liefst 10 min. voor aanvang. Ik weet het: er moet nog zoveel bepraat worden voordat er getraind kan worden. En dan komt Leo nog een keer met wat mededelingen en dan is het zo laat.

Onze bootcampers-groep groeit gestaag Om 7.30 uur een 10 tal mensen en dit aantal halen wij om 8.45 uur ook. Dus een succes om met 2 groepen verder te gaan. We kunnen nog wel leden gebruiken maar een ledenstop zit eraan te komen.

Onze wandelaars zitten op het ogenblik ook in een flow, elke week melden zich een 20 tal wandelaars bij de Spartelvijver. Het voorstel van mij (Leo) om met 2 groepen te starten is iets waar ze nog over na moeten denken.  Het sociale groepsgevoel wordt een beetje ondermijnt. Wordt vervolgt.

Leo

Dorpslopers,

16 December is de jaarafsluiting van het Dorpslopers-loopjaar 2017. Wij hebben dit jaar gekozen om dit op een zaterdagavond te organiseren na de natuurloop die om 14.00 uur begint. De afsluiting van het jaar is dan vanaf 18.00 uur met een barbecue bij de Spartel. Je kunt je opgeven via de welbekende link op de website. (Hier rechts in het scherm)

Marianne Mascini  heeft het lief en leed  bij onze vereniging  weer in kaart gebracht, op het ogenblik zijn er toch niet zo veel spectaculair langdurige geblesseerden bij gekomen. Iedereen geeft aan om weer zo snel mogelijk te beginnen. Ilse en Jeanette zullen binnenkort weer aansluiten.

Op 10 december is er weer de tradionele L' Avant Sylvestre Cross in Reusel. Deze crossloop heeft diverse afstanden te beginnen bij 2 tot de 10 km. toe. Ook is er een wandeltocht uitgezet van +/- 10 km. Wandelaars even met Johan en Jan overleggen hoe of wat.

Nu het weer wat slechter wordt en de temperaturen zakken tot rond het vriespunt, is het wel belangrijk wat voor loopkleding  je tijdens de training  moet dragen. Zorg in ieders geval dat je altijd iets warms bij hebt om naar huis te fietsen. Ook tijdens het lopen dubbele laag voor bescherming van je bovenlichaam.  Een thermo shirt en een loopshirt is de beste kleding. Bij een goed kwalitatief thermoshirt  blijft de huid droog, en zorgt het ervoor dat het zweet naar het andere loopshirt gaat. Ook voor de benen raad ik aan om een lange loop tight te dragen, je hebt ze speciaal voor de winterse kou. En dan natuurlijk handschoenen en een muts ter bescherming van je oren.

Leo

Hallo Dorpslopers

Elke week verschijnt er de Dorpslopers-nieuwsbrief. Met nieuwtjes en weetjes en af en toe een mededeling over komende en gaande zaken.
Wij als bestuur vinden het belangrijk dat de leden deze nieuwsbrief zoveel mogelijk lezen. Er staat altijd wel iets in wat de Dorpsloper aangaat, zowel voor onze wandelaars als onze hardloperss of trainers en geblesseerden.

Daarom is er nu de mogelijkeheid je aan te melden voor de 'website app'.
Een éénrichtingsapp, waar alleen korte berichtjes op verschijnen om te melden dat er iets op de site is gezet.

Je kunt de website-berichtjes ontvangen door:

Een app te sturen naar Jeanette Fluit - +31 6 3636 8890
In de app vermeld je je voor- en achternaam - je wordt dan aan de lijst toegevoegd
Zelf moet je Jeanette in je contacten zetten en het mobiele nummer laten beginnen met + 31 (anders kun je geen berichtjes ontvangen)

Als er een nieuwsbrief, foto's of andere info op de site is gezet, zal er een appje uitgaan.
Dit zal het lezen van de nieuwigheidjes bevorderen. 

Nieuw over de Start-to-Run:
Onze starters zijn al goed onderweg , ze hebben al bijna de helft van de cursus eropzitten. Waar ze in het begin tegen opkeken is spelenderwijs toch gelukt. 15 minuten hardlopen op ieders tempo is al een feit. Nu nog even het uithoudingsvermogen uitbreiden, en ze hebben het eindresultaat in zicht. 5 km. aan een stuk lopen.

Voor in je agenda: 16 december: Afsluiting loopjaar met een natuurloop en een barbecue . Je wordt nog verder geïnformeerd.

groet, Leo

 

Hallo Dorpslopers,

We hebben weer wat geleerd over onze Dorpslopers. Afgelopen zondag  hebben  er een 8 tal wandelaars deel genomen aan de stilte wandeling. Zoals jullie weten was het afgelopen weekend de dag van de stilte. Nienke organiseerde een stilte wandeling op zondagmorgen om 7.30 uur. Wonder boven wonder was het ook 2,5 uur stil tijdens de wandeling. De wandelaars ervaarden het als vreemd maar toch zeer rustgevend. Niet elke week zo, maar het mag gerust nog een keer.

Op 10 december is de Urban Trail in Eindhoven. Dit is een loopwedstrijd dwars door aansprekende gebouwen in het hartje van Eindhoven. Wat is hier dan zo speciaal aan? Er doen een tiental Dorpslopers mee die nooit eerder een wedstrijd of zoiets hebben gelopen. Dus voor deze lopers echt een vuurdoop.

Ook op 10 december is de jaarlijkse L' Avant Sylvestre Cross in Reusel, hier zullen zeker ook verschillende Dorpslopers aan deel nemen.

De bootcamp op zaterdag starttijd 8.45 uur gaat ook steeds vastere deelnemers krijgen. We zijn begonnen met 3 sporters, nu hebben we 9 sporters die zich elke zaterdag melden bij de Spartelvijver. Er kunnen nog meer mensen aansluiten bij deze trainingen, zowel om 7.30 uur als om 8.45 uur.  Informeer maar bij Leo of Jeanne.

Zoals jullie weten: 16 december de Dorpslopers-natuurloop met aansluitend de afsluiting van het loopjaar. Opgeven als helper kan nog altijd!

groet, Leo

 

Hallo Dorpslopers,

De bedevaart naar de Weebosch had toch iets extra's deze keer, buiten het extreem warme weer voor deze tijd van het jaar en de paarden zegening die een week later was. Er was nog iets dat er bovenuit stak: 'Er waren deze keer meer wandelaars dan hardlopers op weg naar de Weebosch.
Dit is een goede ontwikkeling. Niet dat er minder hardlopers zijn, maar iedereen sluit zich heel makkelijk aan bij onze wandelaars. Dit is ook te merken op de zondagmorgen en de woensdagavond. Vooral op woensdag bestond de groep maar uit 3 of 4 wandelaars, laatste tijd tel ik al meer dan 10 fietsen bij Jeanne op het erf. Echt goed bezig die wandelaars.

De wandelaars kunnen op 29 oktober deelnemen aan de stilte wandeling. Deze wandeling wordt georganiseerd door clubgenoot Nienke Erisman en Boswachter Frans Kapteijns, deze begint om 7.30 uur. De kosten voor deze stille wandeling bedragen € 5,00. Koffie en een lekkernij inbegrepen. Even bij Jan of Johan opgeven.

Op 10 december is er een city urban trail voor onze hardlopers, deze loop gaat door diverse aansprekende gebouwen in Eindhoven. Interesse: even aanmelden bij Leo.

Marathon voorbereiding: Dit is voor vele lopers net een stap te ver. Maar nu is er een voorbereiding voor deze klassieke afstand die beter bereikbaar is voor de recreatieve lopers. Er zijn 4 trainingen nodig per week. De voorbereiding zal 100 dagen duren. Trainers zijn zich aan het verdiepen of deze voorbereiding iets voor de Dorpslopers is. Wie belangstelling heeft kan zich melden bij een van de trainers. Wordt Vervolgd.

Leo

Hallo Dorpslopers,

Ieder jaargetij heeft z’n charme is het spreekwoord, niets is beter te zien tijdens een looptraining. Wat denk je van de bladeren die in allerhande kleuren liggen op de natte doordrenkte paden. Afgelopen zondag kwamen we wat verder het bos in en zagen aan de omgewoelde grond dat er wilde varkens ons voor waren geweest.
Ook weer zoiets: wat moeten wij als wandelaar doen, als we oog in oog komen met een wild varken? Wie kan dit mij vertellen.

Een ander groot voordeel van deze periode is dat het ongedierte ons niet meer kan vervelen. En dan die paddestoelen in allerhande kleuren, grootte en vormen komen we tegen. Ik zou zeggen: 'blijf even stilstaan bij al die mooie kleuren in de natuur en geniet ervan'. Trainingen gaan wel door.

Afgelopen zondag hebben een 5 tal Dorpslopers de halve marathon van Eindhoven gelopen. Allemaal met een tevreden gezicht de finisch gehaald.

Zondag vertrekken we met een 15 tal Dorpslopers naar de Weebosch. Het vertrek is om 8.00 uur bij Leo. De indeling krijg je 's morgens uitgereikt. Je brengt een damesfiets mee en je gaat op pad naar de heilige Gerardus. We zijn dan rond 10.00 uur in de Weebosch en zijn om 13.30 uur weer terug in Mierd. Opgeven kan nog altijd.

Bootcamp trainingen worden op het ogenblik goed bezocht zowel om half acht als om kwart voor negen. De eerste besprekingen om een 8 tal hindernissen neer te zetten zijn achter de rug. Binnenkort komen we daar op terug.

Over 2 weken gaan we een heuse clubkampioenschap organiseren, Wordt vervolgt.

groet, Leo